sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Vilja-Tuulia Huotarinen: Rakkaudella, Silja

Sisko-bändin solisti Silja on päässyt ilmaisutaidon lukioon ja muuttanut kaupunkiin. Kaupungissa kaikki tuntuu olevan erilaista ja eloisaa, ja Silja viettää aikaa uusien kavereidensa kanssa. Vanhoja kavereita hän ei enää näe niin usein, vaikka porukka kokoontuu säännöllisesti bändiharjoituksiin.

Uudenlainen kouluvuosi ja yksinasuminen tuovat Siljalle uudenlaisia murheita. Kuinka pitää kestävää suhdetta yllä poikaystävä Johannekseen, joka asuu kaukana ja kirjoittaa pian ylioppilaaksi? Etenkin kun oman koulun hurmuripoika Ben ei malta jättää Siljaa rauhaan. Bändikaveri Paula taas on rakastunut täysin mahdottomalta tuntuvaan Peteriin, eikä Silja tunne enää oloaan yhtä kotoisaksi Siskon parissa. Miten ystävyyden käy, kun lopulta kaikki lähtevät eri suuntiin opiskelemaan? Rakkaudella, Silja päättää nuoren Siljan kasvukertomuksen. Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet kirjat Siljan laulu ja Siljan syksy.

Kirja oli mukava lopetus Siljan tarinalle. Se oli vähän erilainen kuin sarjan aiemmat osat, mutta siinä oli yhä samoja lämpimiä teemoja, jotka kertovat kasvamisesta ja ystävyydestä.
Olga Poropudas
Merrimäki oli kuollut paikka lauantaina kello kuusitoista. Niin kuin Pohjanpääkin. Silja tapasi kaupungissa yhtenä päivänä enemmän ihmisiä kuin täällä näki koko kuukauden aikana. Kaupungissa kaikki kertautui, äänet, tuoksut, ajatukset. Täällä yhdetkin väsyneet kasvot loistivat kuin liikennemerkki, joka tuntui sanovan: stop.


Teoksen tiedot
Rakkaudella, Silja
Vilja-Tuulia Huotarinen 2010
Karisto


Suositellaan yläkouluikäisille ja lukioikäisille.

Niille, joita kiinnostavat nuorten tyttöjen elämä, koulunkäynti, ihmissuhteet sekä soitto- ja lauluharrastukset.


Aiheesta muualla
Kirjailijan haastattelu Vuodatus.netin Nono-blogissa
Kirjailijaesittely Helsingin kaupunginkirjaston sivuilla
Artikkeli ja kirja-arvio Helsingin Sanomien sivuilla

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti