sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Cathy Hopkins: Frendejä, kundeja ja vetovoimaa

Frendejä, kundeja ja vetovoimaa on seitsemäs kirja Frendejä & kundeja ‑kirjasarjasta, jossa seurataan pohjoislontoolaisten teinityttöjen elämää. Tämän kirjan kertojana on kaveriporukan kaunis diiva Nesta, josta on tullut hyvin epätoivoinen – hän joutuu nimittäin käyttämään hammasrautoja seuraavan vuoden. Hän ei haluaisi olla pinnallinen, mutta miten näyttää hyvältä kundien edessä, kun suussa on kilo rautaa?

Nesta tapaa teatterikurssilla kuitenkin Luken, ylisöpön pojan, eikä entiseen enää ole paluuta. Luken sukuun liittyy kuitenkin jotain, minkä kanssa Nestan isä ei halua olla missään tekemisissä. Mikä saa isän käyttäytymään niin epäkohteliaasti? Nesta alkaa selvittää vuosien takaisia haavoja. Onnistuuko hän siinä? Tuleeko hänestä yhtään vähemmän pinnallinen ihminen?

Kirja on hauskuuttava, vakaviakin aiheita käsittelevä pintaliitotarina, joka puree varmasti moneen 12–15-vuotiaaseen tyttöön. Ripaus syvällisyyttäkin tekstistä löytyy!
Noora Hapuli
Päätin, että kotiin päästyäni tarttuisin heti kirjaan. Valitsisin jonkun tosi älykkään opuksen ja sitten siteeraisin sitä ulkomuistista, siinäpähän näkisivät. Ja sen jälkeen etsisin jonkun älykkökundin ja tekisin upean ulkomuotoni lisäksi vaikutuksen älyttömän älyllisellä älykkyyskapasiteetillani. Näytän vielä kaikille, etten tasan tarkkaan ole mikään tyhjäpää.


Teoksen tiedot
Frendejä, kundeja ja vetovoimaa (Mates, dates and pulling power)
Cathy Hopkins (suom. Lotta Sonninen) 2009 (2003)
Otava


Suositellaan yläkouluikäisille ja sitä vanhemille.

Sarjaa ennenkin lukeneille, teinielämästä kiinnostuneille tytöille.


Aiheesta muualla
Otavan esittely kirjasta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti