sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Ilkka Remes: Draculan ratsu

Menestyksekkään trillerikirjailija Ilkka Remeksen kuudes nuortenromaani Draculan ratsu jatkaa Aaro Korpi -nimisen pojan seikkailujen seuraamista. Tällä kertaa Aaro on belgialaisella hevostallilla porvoolaistyttöjen tulkkina. Sinisilmäiset tytöt eivät heti tajua, että hommassa on jotain mätää, kun vanha ja lähes arvoton hevonen myydään 86 000 eurolla. Onko kyseessä rahanpesua, salaliitto vai jotain vieläkin suurempaa?

Aaro ei voi päästää Emmaa yksin hevostenhoitajaksi vaaralliselle matkalle, vaan lähtee salaa mukaan, ja niin alkaa vauhdikas ja keinoja kaihtamaton matka läpi Euroopan aina Draculan kotiseuduille Romanian Transylvaniaan asti. Mitä peiteltyä juonta hevosten kuljetus tosiasiassa edustaa? Tätä lukija pääsee selvittämään yhdessä Aaro Korven kanssa.

Tyttölukijoiden ei kannata hämääntyä romaanin poikamaisesta kannesta, koska Remeksen romaani on erittäin sukupuolineutraali. Romaanin juoneen pääsi hyvin sisään, ja teksti todella tempaa mukaansa matkalle Euroopan halki. Ilkka Remeksen sujuva kirjoitustyyli takaa jännityksen oikeissa kohdissa ja sopivin määrin.
Noora Hapuli
Aaro painoi kiukuissaan talikon lantakasaan ja kohotti paakkua. Kitkerä haju kirveli hänen nenässään. Tämäkö muka kuului tulkin työhön? Ei todellakaan kuulunut. Hän iski talikon lantaan ja palasi hevostallin takaa etupihalle. Emma, vanhin tytöistä, tuli häntä vastaan satula käsivarsillaan.


Teoksen tiedot
Draculan ratsu
Ilkka Remes 2008
WSOY


Suositellaan yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Seikkailuromaaneista pitäville tai Ilkka Remeksen aikaisempia nuortenkirjoja lukeneille.


Aiheesta muualla
Ilkka Remeksen esittely Suomen nuorisokirjailijoiden nettimatrikkelissa
Ilkka Remeksen tuotannon esittelyä Ilkka Remes -blogissa
Marko Ikävalkon arvostelu Draculan ratsusta Keskisuomalaisessa 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti