Samalla myös Reijan ystävällä Emilialla on kuumat paikat. Hänen elämänsä täyttää kokonaan lentopallo, ja tärkeät turnaukset lähestyvät. Emilialla on harteillaan kuitenkin sekä paheneva rasitusvamma että vanhempien jatkuva riitely, eikä kukaan ystäväpiiristäkään ymmärrä urheilun päälle. Tytöt kokevat lisää myllerrystä, kun umpirakastunut Anni muuttuu aivan uudenlaiseksi ihmiseksi ja suunnittelee suhdettaan jo pitemmälle kuin kukaan heistä. Myös Reijan ja Tuukan seurustelu saa uudenlaiset mittasuhteet. Heidän seurusteluaan on kuvattu jo Rannelan aikaisemmassa teoksessa Puhdas valkoinen, jonka itsenäinen jatko-osa Korkealle ja kovaa -romaani on.
Kirjassa pidin eniten uudenlaisesta asenteesta – teos ei ollut kopio sarjan aikaisemmasta osasta. Kertojan rooli annettiin Reijan lisäksi myös hänen kaverilleen Emilialle. Kirjassa painotettiin jälleen monenlaisia näkökantoja ja suhtautumista kuvattuihin asioihin, kuten esimerkiksi urheiluun. Teos sekoittaa myös useita eri teemoja mukaan samaan tarinaan, kuten oikeassa elämässä, missä kaikki ei keskity vain yhteen juttuun.
Olga Poropudas
Pukuhuoneessa sai olla sellainen kuin oli. Kukaan joukkuekaveri ei nimittäisi Emiliaa esimerkiksi laudaksi, niin kuin luokan pojat. Miksiköhän ruipeloa kundia pitäisi nimittää? Emilian mieleen ei juolahtanut yhtä loukkaavaa sanaa kuin lauta tai kakkosnelonen, niin tyypillistä. Tyttönä oleminen tuntui joskus mahdottomalta.
Teoksen tiedot
Korkealle ja kovaa
Terhi Rannela 2005
WSOY
Suositellaan kaikenikäisille yläkouluikäisistä lähtien.
Sopii nuorten tyttöjen elämästä, urheilusta ja ihmissuhdesotkuista kiinnostuneille.
Aiheesta muualla
Kirjailijan verkkosivut
Kirjailijan haastattelu
Kirjailijan esittely Tampereen kaupunginkirjaston sivulla
Kirjailijan haastattelu Savon Sanomissa
Kirjailijaesittely Suomen nuorisokirjailijoiden nettimatrikkelissa
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti