sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Jacqueline Wilson: Kurja juttu

Em luulee jo, että joulusta tulisi kaikkien aikojen mahtavin. Hänen isänsä on ostanut kaikille aivan suurenmoisia lahjoja, Emille upean smaragdisormuksen. Em, äiti, pikkusisarukset ja jopa mariseva mummo ovat iloisia ja tyytyväisiä. Mutta sitten tapahtuu jotakin, mikä sotkee perheen elämän täysin, kun Em yllättää isänsä puhelimessa. Isä aikoo jättää perheen toisen naisen takia. Koko elämä tuntuu kaatuvan.

Emin ainoa keino lohduttaa pikkusisaruksiaan Vitaa ja Maxieta on kertoa heille mielikuvituksellisia tarinoita. Emin huolet eivät lopu ikävöintiin: äidin uupumus ja rahapula sekä Emin omat ulkonäköpaineet ja tyhjä olo nakertavat hänen itseluottamustaan. Samalla hän toivoo kiihkeästi koko sydämestään, että hänen suurin toiveensa toteutuisi ja isä palaisi vielä takaisin.
Pidin kirjassa erityisesti kirjan aiheesta, joka on tärkeä ja vaikea käsiteltävä etenkin lapsille. Henkilöt olivat mukavan realistisen tuntuisia, joilla oli kaikilla ongelmia ja vaikeuksia sekä minäkuvan että ihmissuhteiden kanssa. Wilson kirjoittaa onnistuneesti kurjistakin tapahtumista saaden ne vaikuttamaan vähän onnellisemmilta.
Noora Hapuli
Pidin kiinni toivomusluusta ja suljin silmäni. Toivoin, että isä tulisi takaisin. Toivoin sitä niin ankarasti, että pelkäsin pääni räjähtävän. Toivoin ja toivoin ja toivoin.Teoksen tiedot
Kurja juttu (Clean break)
Jacqueline Wilson (suom. Terhi Leskinen) 2005 (2007)
Otava


Suositellaan yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Kirja sopii koululaisille ja niille, joita mietityttävät omien vanhempien ero ja perheriidat. Sopii myös vanhemmille lukijoille, joita kiinnostavat lasten maailma ja ajatukset.


Aiheesta muualla
Kirjailijan esittely kustantajan sivuilla

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti