sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Petra Heikkilä: Pikku Nunuun löytöretki

Petra Heikkilän kirjoittama ja kuvittama Pikku Nunuun löytöretki edustaa nuoremman lastenkirjojen tekijäpolven tuotantoa parhaimmillaan. Teos on alle kouluikäisille suunnattu kertomus afrikkalaisesta leijonatytöstä seikkailemassa monikulttuurisessa kaupunkimiljöössä, jossa tavataan kirjava määrä muita eläimiä. Nunuulla on turvana mukanaan kangasliina, josta kasvaa hänen oman kulttuurinsa symboli. Liikkuessaan maailmalla hän kokee olevansa osa yhteisöään. Vaikka pieni löytöretkeilijä kulkeekin kauas, kaikki tiet vievät kuitenkin lopulta kotiin. Nunuun liinassa lukee swahilin kielellä Dunia duara, mikä tarkoittaa: Maailma on pyöreä.

Heikkilä käyttää taitavasti värejä, joita leimaavat afrikkalaiset sävyt. Kuvituksessa on jännittävällä tavalla yhdistetty naiivia piirrostyyliä ja valokuvaa. Jokainen sivu tarjoaa uuden näkökulman ja tarina tuoreen käänteen. Kolmivuotias pysyy hyvin kärryillä ja vaatii lukemaan uudelleen.

Nunuun liina, äidiltä lainattu, toimii teoksessa johtavana motiivina ja kerrontaa yhdistävänä tekijänä. Kirjaan sisältyy kanga-päähineen taitteluohje.
Juhani Niemi
Illalla äiti peittelee Nunuun liinan alle nukkumaan.Äiti kysyy Nunuulta: – Mikä oli paras löytö tänään? Nunuu miettii hetken, ja sanoo: – Se, kun sinä löysit minut!


Teoksen tiedot
Pikku Nunuun löytöretki
Petra Heikkilä 2010
Lasten Keskus

Suositellaan leikki-ikäisille, lukemaan opetteleville

Sopii lapsille, joita kiinnostavat eläintarinat ja vieraat kulttuurit.


Aiheesta muualla
Suomen Nuorisokirjailijoiden nettimatrikkeli

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti