sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Esko-Pekka Tiitinen: Viiva

Viiva on musikaalisesti, kuvataiteellisesti ja kirjallisesti lahjakkaan Esko-Pekka Tiitisen kuvaus Juho Hopatoffista, pappilassa asuvasta kuvataiteilijasta. Hän työskentelee kotona vaimonsa Helenan ollessa töissä kirjastossa. Galleristi Helander yrittää sinnikkäästi painostaa Juhoa menestykseen ja hyötyä siitä itse samalla. Vaimo on lopen uupunut ja kyllästynyt, ja kun Juho kaatuu tikkailta ja murtaa luitaan, näyttää tilanne epätoivoiselta.

Juhon kotisairaanhoitaja Jing saa Juhon pyörryksiin. Vai onko taiteilijan pään sisällä paineen alla tapahtuvasta myllerryksestä sittenkään kaikki totta? Missä menee raja toden ja kuvitelman välillä? Saako taiteilija olla myytävissä eniten tarjoavalle? Mikä on luovuuden tuska ja sen hinta?
Kirjan minäkertojina ovat niin Juho, Helena, Helander, Jing kuin itse maalaus, johon Juho luo taidettaan. Tarina on hulluuden rajoilla käyvä väkevä katsaus siihen, mitä taiteilijan työ vaatii. Se on erinomaista luettavaa kaikille taidetta tekeville ihmisille! Plussaa siitä, että kirjailija on itse kuvittanut teosta.
Noora Hapuli
Maalaan oman pään vasemmalle laidalle, maalaan miehen pään, maalaan punaiseksi värjääntyneen pään, veri kiertää nyt, kas poikaa, tällainen into jo ensimmäisessä maalauksessa, nyt on vihaa siveltimessä, nyt väri leviää, nyt uskaltaa antaa tulla maalauksen, ei nyherrä rääpäle, nyt ei nyherretä pikkusievää grafiikkaa äidille, ollaan tässä omillaan, minua ei kahlitse mikään!


Teoksen tiedot
Viiva
Esko-Pekka Tiitinen 2008
Tammi


Suositellaan lukioikäisille ja sitä vanhemmille.

Loistava kirja taiteilijasieluille tai taiteesta kiinnostuneille!


Aiheesta muualla
Esko-Pekka Tiitisen esittely Suomen Nuorisokirjailijoiden Nettimatrikkelissa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti