sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Tuula Kallioniemi: Nikolai Kärpäsen ihmeellinen talvi

Nikolai Kärpäsen ihmeellinen talvimatka alkaa Arin luota. Ari yrittää etsiä rahaa irtokarkkeihin isänsä taskusta. Sieltä esille lennähtää vain parvi kärpäsiä, ja Ari joutuu pakenemaan parvekkeelle, johon meinaa jäädä lukkojen taakse. Hän laittaa kuitenkin yhden kärpäsen purkkiin ja nimeää sen Nikolai Kärpäseksi.

Arilta Nikolai siirtyy uuden kaveruuden sinetiksi Eetu Loposelle, joka ei todellisuudessa olekaan niin pelottava poika. Loposelta Nikolai puolestaan siirtyy purkissa ihailijalahjana Sikelle. Matka jatkuu aina Irmelin valloittavan punaisen hiuspehkon luo, jolloin kesä saa Nikolain virkoamaan.

Tuula Kallioniemi kirjoittaa hauskalla tavalla monen nuoren arkisista asioista ja siirtyy luontevasti hahmosta toiseen Nikolai Kärpäsen avulla.
Noora Hapuli
– Joo joo! Ari vastaa ja tuikkaa Nikolai Kärpäsen tyhjään filmirullapurkkiin. Hän pistelee kanteen muutaman reiän harpilla, kirjoittaa tussilla nimen purkin pohjaan ja ilmoittaa Nikolai Kärpäselle, että nyt tämä pääsee kouluun. Kärpäseksi kattoon, niin sanotusti. Vaikkakin tässä tapauksessa purkkiin. Sillä Ari on sen verran eläinten ystävä, ettei halua saattaa uutta kaveriaan alttiiksi esimerkiksi opettaja Liimataisen kärpäslätkälle.Teoksen tiedot
Nikolai Kärpäsen ihmeellinen talvi
Tuula Kallioniemi 2004
Otava


Suositellaan alakuoluikäisille.

Soveltuu niin tytöille kuin pojillekin, jotka haluavat lukea ihmeellisestä arjesta.


Aiheesta muualla

Suomen Nuorisokirjailijoiden Nettimatrikkeli Tuula Kallioniemestä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti