sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Terhi Rannela: Amsterdam, Anne F. ja minä

Tamperelaistyttö Kerttu Koistinen on juuri täyttänyt viisitoista vuotta, mutta hänen maailmansa kieppuu ylösalaisin: hän on jättänyt tyttöystävänsä Miran lapsellisesti tekstiviestillä. Tilalle on tullut netti-ihastus Jimi, ja ex-tyttöystävä on raivoissaan. Onneksi kirjailijaäiti vie Kertun syyslomaksi Amsterdamiin, tulppaanien ja puukenkien ihmeelliseen maahan!

Amsterdam näyttäytyy kuitenkin varsin erilaisena Kertulle. Aluksi puuduttavalta vaikuttanut äiti/tytär-reissu alkaa saada mielenkiintoisia käänteitä äidin tutustutettua Kertun Anne Frankin päiväkirjaan. Kerttu alkaa oppia kaupungista yhtä sun toista jännittävää matkakohteiden ja uusien ystävien avulla. Vauhdikkaan viikon jälkeen kotona odottaa vielä uusia yllätyksiä.

Pidin tästä kirjasta erityisesti, koska siinä käsiteltiin nuorten erilaisia seksuaalisia suuntautumisia ja niihin suhtautumista. Amsterdamin esittely sai omatkin matkahalut heräämään. Lisäksi Anne Frankin mukanaolo, juutalaisvainoaihe ja Punaisten lyhtyjen alue toivat myös kaupungin historiallisia ja ongelmallisia puolia esiin. Romaanista innostuneille on tarjolla jatko-osa, vuonna 2009 julkaistu Goa, Ganesha ja minä.
Olga Poropudas
Dami – pidä varasi! Pian et ole enää entiselläsi. Huomenna kohtaat nääs Tampereen likan. Tai huokaus, korjataan: plikat.


Teoksen tiedot
Amsterdam, Anne F. ja minä
Terhi Rannela 2008
Otava (Kerttu ja Mira -sarja)


Suositellaan lukijoille yläkouluikäisistä ylöspäin, etenkin koululaisille.

Sopii hyvin Amsterdamista ja matkaamisesta kiinnostuneille sekä omaa seksuaali-identiteettiään pohtiville nuorille. Se käy myös ihmissuhdesotkuista kiinnostuneille.


Aiheesta muualla
Kirjailijan verkkosivut
Kirjan arvostelu sivulla Fleim.fi
Kirjailijan haastattelu Tampereen kaupunginkirjaston sivuilla
Kirjailijaesittely Suomen nuorisokirjailijoiden nettimatrikkelissa 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti