sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Jukka-Pekka Palviainen: Rämäpäät leirikoulussa

Rämäpäät leirikoulussa -kirja kertoo Kuusipuiston rämäpäälapsista, jotka vihdoin ovat saaneet rehtorin suostumaan leirikouluretkelle. He keräävät rahaa sadonkorjuujuhlan lettutalkoilla ja lähtevät Paavilan leirikeskukseen. He värväävät bussikuskiksi konstaapeli Tipusen, joka todellisuudessa haluaa vain paeta poliisipäällikön tarkastuskäyntiä.

Retkellä ei vältytä vaikeilta tilanteilta ja hauskoilta sattumilta. Kuka onkaan piiloutunut bussin matkatavaratilaan? Mitä ilmoitusasiaa rehtorilla ja hänen kyyhkyläisellä Hilpallaan on? Keneltä ei suunnistus metsässä oikein suju ja kuka nukahtaa puun juurelle? Leirikoulun päättyessä Rämäpäät osallistuvat vielä ikimuistoiseen leiridiskoon!

Kirja on kolmas Rämäpäät-seikkailu. Sarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet kirjat Rokkirehtori ja Rämäpäät sekä Rämäpäät ja vankikarkuri. Jukka-Pekka Palviainen taitaa hyvin hauskoilla henkilöhahmoilla leikittelyn ja sujuvan kerronnan, mikä puree varmasti jokaiseen alakoululaiseen rasavilliin.
Noora Hapuli
‘Onko puheenvuorosi tulkittavissa niin, että leirikoulu toteutuu?‘ Merituuli kysyy. Rehtori kääntää katseensa ikkunasta kohti Rämäpäitä ja virnistää: ‘Kyllä kai sen voi niin tulkita.‘ ‘Jippii!‘ Rämäpäät tuulettavat.Teoksen tiedot
Rämäpäät leirikoulussa
Jukka-Pekka Palviainen 2010
WSOYSuositellaan alakouluikäisille

Sopii hyvin tytöille mutta myös pojille. Hauskoista temmellyksistä ja koulumaailmasta kiinnostuneille kirja on hyvä lukuelämys.


Aiheesta muualla
Rauman kaupunginkirjaston henkilöesittely Jukka-Pekka Palviaisesta
WSOY:n kirjaesittely

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti