sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Laura Lähteenmäki: Marenkikeiju

Marenkikeiju-kirjan päähenkilönä ja samalla myös minäkertojana on neljättä luokkaa käyvä Ulpu. Ulpulla ei ole kavereita, hän syö koko ajan, häntä kiusataan. Kirjan otsikko Marenkikeiju viittaa Ulpuun: tytölle maistuu ruoka, mutta samalla hän elää omassa haavemaailmassaan. Hän yrittää myös harrastaa tanssia, muttei viihdy harrastuksessaan, kun muut tytöt kiusaavat häntä. Hän alkaa pian lintsata harrastuksestaan, jonka äiti saa selville.

Ulpun perhe – äiti, isä ja yhdeksäsluokkalainen veli Kivi – on lämminhenkinen ja ymmärtävä. Kivillä on tyttöystävä Silja. Ystävää kaipaava Ulpu ihastuu tanssia harrastavaan Siljaan, josta toivoo itselleen läheistä ystävää. Ulpu toivoo, ettei Kivin ja Siljan suhde katkeaisi, koska silloin hän menettäisi ainoan ystävänsä. Tyttö onkin isoveljelleen avoimen mustasukkainen huomiosta, jota tämä saa tyttöystävältään.

Jännitystä kirjaan tuo Ulpun salaisuus. Yksinäisyydessään Ulpu viettää paljon aikaansa kotitalonsa lähellä olevassa metsässä. Siellä hän tanssii vapautuneesti ilman niitä odotuksia, joita häneen asetetaan muualla. Kevään aikana tyttö tiedostaa, ettei hän ole enää yksin metsässä. Kuka haluaa etsiytyä hänen seuraansa?
Outi OjaTeoksen tiedot
Marenkikeiju
Laura Lähteenmäki 2007
WSOY

Suositellaan ala- ja yläkouluikäisille.

Lähteenmäki kirjoittaa otteella, joka miellyttää niin aikuista kuin nuorempaakin lukijaa. Sopii lukijoille, joita askarruttavat ystävyyssuhteet, koulukiusaaminen tai syömiseen liittyvät kysymykset.Palkinnot
Kirjasta myönnettiin vuonna 2007 Arvid Lydecken -palkinto.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti