sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Louis Sachar: Kuka ei kuulu joukkoon?

Kuka ei kuulu joukkoon? -kirja kertoo David Ballingerista, jonka paras ystävä Scott on päässyt koulun suosituimpien oppilaiden joukkoon. David tuntee olonsa ylimääräiseksi. Kun kovisjengi menee rettelöimään vanhan Rouva Bayfieldin luo, jonka epäillään olevan noita, David on mukana. He varastavat tämän kävelykepin ja aiheuttavat tuhoa. David ei pääse kuitenkaan tämänkään jälkeen porukkaan mukaan, vaan päinvastoin – hänelle alkaa tapahtua kaikkea kummallista. Aivan kuin hänet olisi kirottu!

Rouva Bayfieldin sanotaan keräilevän ihmisten kasvoja seinilleen. Miten Davidin suuri ihastus Tori liittyy Rouva Bayfieldiin? Kuinka pitkälle David voi sallia pikkuveljensä Rickyn koulukiusaamisen menevän hänen takiaan? Davidin uudet ystävät Larry ja Mo yrittävät auttaa Davidia kirouksen poistamisessa, jotta hän vihdoinkin voisi pyytää Toria treffeille. Eikä loppujen lopuksi mikään ole sitä, miltä se aluksi näyttää!

Kirja on looginen ja mielekäs kertomus erilaisesta näkökulmasta. Kirja on opettavainen tarina myös omantunnon merkityksestä. Louis Sacharilta on ennen suomennettu kirjat Paahde (Otava, 2004) ja Takapulpetin poika (Otava, 2003).
Noora Hapuli
Sitä paitsi, minkälainen tieteellinen selitys voisi olla? Ei, tieteellä ei ollut mitään tekemistä tämän kanssa. Oli vain kaksi mahdollista selitystä. Joko hänet oli kirottu tai hän oli tohelo. Jompi kumpi.


Teoksen tiedot
Kuka ei kuulu joukkoon? (The boy who lost his face)
Louis Sachar (suom. Suvi Mikkola) 2005
Otava

Suositellaan ala- sekä yläkouluikäisille.

Sopii erityisen hyvin kaikille pojille! Tytöllekin kirja on oikein antoisaa luettavaa, jos haluaa perehtyä epätoivoisen ja normaalin koulupojan maailmankuvaan ja ihastukseen.


Aiheesta muualla
Wikipedian esittely Louis Sacharista
Louis Sacharin kotisivut englanniksi 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti