sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Timo Parvela: Tuliterä – Sammon vartijat 1

11-vuotiaiden Ahdin ja Ilmarin kesäloman alku saa uuden käänteen, kun he kevätjuhlassa tietämättään soittavat kanteleella rehtorin maan sisään. Pian pojat kuulevat kadonneiden isiensä ystävältä, vanhalta ja salaperäiseltä mieheltä, että he ovat Kalevalan kansan perillisiä ja kuuluvat Sammon vartijoihin. Heidän tehtävänsä on suojella kanteletta ja Sammon viimeisiä sirpaleita niitä keräävältä mahtavalta Louhelta. Tehtävä tuntuu aluksi epäuskoisista pojista ja Ilmarin isosiskosta Annista mahdottomalta, mutta arvaamattomat tapahtumat lähtevät käyntiin ja suistavat heidät elämänsä seikkailuun. Tuliterä on ensimmäinen osa Sammon vartijat
-sarjaa, ja se on voittanut Topelius-palkinnon.

Tässä kirjassa eniten pidin henkilöhahmoista. Mukaan oli saatu niin erilaista sakkia, ettei lukeminen käynyt tylsäksi. Lisäksi henkilöt erottuvat hyvin tyypillisistä fantasiahahmoista. Kalevalaa on myös sekoitettu tarinaan osuvasti ja mielenkiintoisesti.
Olga Poropudas
Anni, Ilmari ja Ahti katselivat toisiaan lähes juhlallisen hiljaisuuden vallitessa. Heidän jalkojensa juuressa makasi olento, jollaista he eivät vielä edellisenä aamuna olisi uskoneet olevankaan. Sellaisia oli vain saduissa, mutta nyt yksi oli jotenkin onnistunut livahtamaan heidän elämäänsä. Vihdoin he alkoivat tajuta, että jotain suurta oli tapahtumassa. Jotain pahaa. Ja heidän tehtävänään oli estää se.

Teoksen tiedot
Tuliterä – Sammon vartijat 1
Timo Parvela 2007
Tammi


Suositellaan kaikenikäisille, jotka lukevat innokkaasti ja sujuvasti.

Kirja sopii Kalevalasta ja suomalaisesta mytologiasta vähänkin kiinnostuneille, erityisesti nuoremmille sekä fantasian- ja seikkailunnälkäisille lukijoille.


Aiheesta muualla
Lisää kirjailijasta ja hänen tuotannostaan Tammen sivuilla
Kirjailijan kotisivut
Kirja-arvostelu sivulla Risingshadow.net
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti