sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Sirpa Puskala: Taivas taskussa

Taivas taskussa -kirja kertoo Laurasta, joka on käynyt kymppiluokkaa. Kesäloman vihdoin koittaessa Lauraa ahdistaa, ettei hänellä ole minkäänlaisia tulevaisuudensuunnitelmia. Äiti haluaisi Lauran menestyvän akateemisilla aloilla, kun taas isä ei halua painostaa Lauraa mihinkään.

Lauran ihastus Niklas sekoittaa Lauran päätä, ja kun taiteellinen mummi ehdottaa hänelle maalauskurssille osallistumista, Laura suostuu. Mummin pitämä kurssi järjestetään maalla, jossa Laura tutustuu parikymppiseen Esaan. Kurssilla on aikaa rentoutua ja maalata sekä miettiä, mitä haluaa. Mummi on kuitenkin sairastellut – onko hänellä kaikki hyvin? Tuleeko Niklaksen ja Esan kanssa kolmiodraamaa, löytääkö Laura tulevaisuuden kutsumuksensa? Onko taskun pohjalla kokonainen taivas?

Puskalan romaani on elävää ja konkreettista pohdiskelua taiteilijatytöstä nuoruuden ja aikuisuuden kynnyksellä. Lukiolaisen lukijan on helppo samastua tytön elämäntilanteeseen. Kirja on kirjoitettu puhekielellä, ja se sisältää myös Lauran päiväkirjamerkintöjä.
Noora Hapuli
Yhtäkkiä mä vain tajusin, että sinisessä talossa mä voisin mietiskellä, maalata, hoitaa puutarhaa ja kasvimaata. Sinisessä talossa musta voisi tulla taiteilija. Maalaamisen lisäksi mä viljelisin luomutuotteita, kasvattaisin lampaita ja vuohia. Ja onnelliset, vapaat kanat kaakattelisivat pihapiirissä ja kaivelisivat pulleita luomumatoja kukkapenkeistä.


Teoksen tiedot
Taivas taskussa
Sirpa Puskala 2004

Suositellaan yläkoululaisille ja lukioikäisille.

Hyvä kirja kaikille, joita mietityttää oma tulevaisuus.


Aiheesta muualla
Suomen nuorisokirjailijoiden nettimatrikkelin esittely Sirpa Puskalasta 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti