sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Tuula Kallioniemi: Karoliina ja hullu huvipuisto

Karoliina ja hullu huvipuisto -kirjan pääosassa seikkailee Karoliina, joka nautiskelee viimeisestä kesästään ennen ensimmäistä kouluvuotta. Karoliina ei olekaan mikä tahansa tyttö, sillä hänellä on loistava mielikuvitus eikä vauhtiakaan uuvu hänen tekemisistään. Kesän aikana hän ehtii uida niin kavereiden kanssa kuin uimakoulussakin, pelata jalkapalloa Futismimmeissä, kasvattaa jättiporkkanoita, huvitella huvipuistossa, mennä junamatkalle, jossa liikkuu ihkaoikea Konna, sekä matkustaa näkemään eläimiä eläintarhaan. Kesän loputtua edessä on väistämätön tosiasia, että koulu alkaa. Onneksi Karoliinaa ei pelota!

Marika Maijalan persoonalliset kuvat antavat oivan lisäyksen sivuille ja tehostavat Tuula Kallioniemen riemukkaan humoristista ja omalaatuista kirjoitustyyliä. Kallioniemi todella tietää, miltä lapsen maailmassa asiat näyttävät ja tuntuvat! Kirjasarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet teokset Karoliina ja noidutut tossut sekä Karoliina ja villit luistimet.


Hauskinta kesässä on retki huvipuistoon. Karoliina ja isä ovat samanlaisia. Kun he ovat saaneet rannekkeen käteensä, he pinkovat kohti hurjinta uutuuslaitetta. He haluavat ehtiä kaikkiin laitteisiin mahdollisimman monta kertaa. He suostuvat poistumaan huvipuistosta vasta sitten, kun ilta koittaa.Teoksen tiedot
Karoliina ja hullu huvipuisto
Tuula Kallioniemi 2009
OtavaSuositellaan lukemaan opetteleville ja alakoulun nuorimmille lukijoille.


Sopii niin tytöille kuin pojillekin, jotka haluavat hypätä vähäksi aikaa Karoliinan mielikuvitukselliseen kesätunnelmaan tai jotka ovat aikaisemmin lukeneet Karoliina-kirjoja.


Aiheesta muualla


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti