sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Tuula Kallioniemi: Konsta ja näkymätön Niklas

Konsta tuntee olonsa kovin yksinäiseksi, sillä kaikilla muilla tuntuu olevan paras ystävä paitsi hänellä. Jotkut pojista ovat myös muuttuneet todella omituisiksi – he vain haluavat istua pipo päässä luokassa, koska heidän mielestään se on rankkaa. Onneksi Konsta saa ystäväkseen Niklaksen, joka on välillä aina näkymätön. Konsta ei ymmärrä, miksi kaikki kiusaavat häntä Niklaksesta, varsinkin pahasuinen Siiri. Konsta haluaisi kovasti näyttää muille, että Niklas todella on olemassa.

Mutta mitä tapahtuukaan, kun Konstan luokka saa ystävyysluokan kirkonkylän koululta ja kun Konsta luokkatovereineen tekee vierailuretken sinne? Ehkä Niklaksen arvoitus saattaa ratketa. Entä mitä löytyy mutakuopan rannan pullopostista?

Kirja on helppolukuinen, ja siinä on paljon yllättäviä käänteitä, minkä takia siihen on helppo jokaisen lapsen samaistua. Konsta ja näkymätön Niklas on Kallioniemen Konsta-sarjan kuudes osa.
Noora Hapuli


Opettaja Anssi Saarinen sanoo, ettei rankkuus ole piposta kiinni ja käskee poikien viedä pipot naulakkoon. Mutta pian pojat jo taas istuvat pipo päässä oppitunnilla. Konsta on varma, että Eetu ja Valtteri ovat ensimmäiset, jotka aikanaan hankkivat itselleen tatuoinnin ja lävistyksen. Sellaiseen Konsta ei aio ikinä ryhtyä.


Teoksen tiedot
Konsta ja näkymätön Niklas
Tuula Kallioniemi 2007
Otava


Suositellaan alakouluikäisille.

Kirja on erityisen hyvä mielikuvitusystävän omistaville, Konsta-sarjaa lukeville ja Tuula Kallioniemen lastenkirjallisuudesta tykkääville.


Aiheesta muualla


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti