sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Marja-Leena Tiainen: Lossikylän Lennon

Siiri on 16-vuotias nuori nainen, joka laulaa ystävänsä Emman kanssa suositussa duossa Pink Lemonissa. Amerikassa asuva isä Ilkka eli Imppa tupsahtaa yllättäen kesken kuumimpien musiikkibisnesten hakemaan Siiriä lomalle. Siiri lähtee hyvin vastahakoisesti isänsä kanssa Savoon, tämän kotikonnuille. Ensimmäinen riita saadaan aikaan kännykästä, jonka isä takavarikoi. Reissun edetessä Siiri kuitenkin tutustuu uusiin ihmisiin ja huomaa paljon uutta ja yllättävää myös vanhoista tuttavuuksistaan, kuten isäpuolensa pojasta Teemusta. Isän muistelmat 1960-luvun nuoruudesta ovat kovin erilaiset kuin Siirin nuoruus, mutta samat asiat olivat silloinkin päällimmäisinä: ystävät, rakkaus ja musiikki. Romaani osoittaa, että vaikka ajat muuttuvat, nuoruus pysyy pohjimmiltaan samankaltaisena vuosikymmenestä riippumatta. 

Lossikylän Lennon -kirjassa käydään luontevasti läpi isän, Impan, nuoruuden menoa kotimaisemissaan, ja samoihin teemoihin kytkeytyvät hyvin Siirin tämän ajan ongelmat ja huolet. Aikahypyt 1960-luvulta nykyhetkeen kerronnassa tuovat raikkautta sisältöön ja lisäävät mielenkiintoa tarttua kirjaan.
Noora Hapuli
Faija ilmestyi ovelle juuri kun mä olin lähdössä tapaamaan ystäviäni Emmaa ja Kiiraa. Olimme sopineet treffit puoli yhdeksitoista. Aikomuksenamme oli viettää leppoisa päivä rannalla. Mutta sitten tulee isukki ja pilaa kaiken. – No niin, Siiri, pistäpä kamppeet kasaan niin lähdetään.


Teoksen tiedot
Lossikylän Lennon
Marja-Leena Tiainen 2003
Tammi


Suositellaan yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Lossikylän Lennon on sopiva kirja 1960-luvusta tai menneen ajan nuorista ja heidän elämästään kiinnostuneille. Sen avulla voi päästä sukeltamaan siihen, mitä oli olla nuori 1960-luvulla ja mitä nuoruus on nykypäivänä.


Aiheesta muualla
Pohjoiskarjalaisia kirjailijoita Latvavesiltä-sivustolla
Nuorisokirjailijoiden nettimatrikkeli
Kustantajan kirjailijaesittely
Teoksen esittely Kirjasampo-sivutolla

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti