sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Jacqueline Wilson: Yökylässä

Yökylässä-kirjan päähenkilö on ala-astetta käyvä tyttö Daisy, joka on uudessa koulussa vielä vailla parasta ystävää. Amy ja Bella olivat parhaita ystäviä, samoin Chloe ja Emily. Tytöillä on ABC-kerho, ja he saavat idean, että jokainen synttärisankari vuorollaan pitää pyjamabileet. Vain Daisy epäröi omien synttäreidensä pitämistä, sillä hänellä on kotona salaisuus, jonka paljastumisesta aiheutuvia seurauksia hän pelkää. Miten kertoa ystäville erilaisesta siskostaan, ja suhtautuvatkohan he hyvin vai alkavatko he kiusata?

Daisylle hankaluuksia aiheuttaa jatkuvalla syötöllä ilkeä Chloe, joka pilkkaa ja kiusaa Daisya tämän tästä. Kun he telttailevat pihalla Daisyn syntymäpäiväjuhlilla, tapahtuu kuitenkin yllättävä käänne, jonka jälkeen kaikki muuttuu.

Kirja on parhaimmillaan kuvausta alakouluikäisten tyttöjen ystävyydestä ja vuorovaikutuksesta niin hyvässä kuin pahassa. Sopiva ripaus jännitystä ja vakavuutta huumorin seassa tekee kerronnasta aitoa ja hauskaa.
Noora Hapuli
En voisi kutsua ketään meille yöksi. En halunnut kertoa syytä. Olisin saattanut kertoa sen Emilylle, jos me olisimme olleet kaksin. Mutta en halunnut kertoa sitä muille. En varsinkaan Chloelle.


Teoksen tiedot
Yökylässä (Sleepovers)
Jacqueline Wilson (suom. Terhi Leskinen) 2001 (2010)
Otava


Suositellaan kaikille jo hyvin lukemaan oppineille, mutta parhaiten alakoulun vanhimmille.

Sopii kaikille, joita mietityttävät erilaisuus ja sen käsitteleminen sekä kiusaaminen ja ystävyys. Erityisen hyvää luettavaa kaikille tytöille.Aiheesta muualla
Kirjailijan esittely kustantajan sivuilla 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti