sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Anneli Kanto: Tulikärpäset

Uuden Futistyttö-kirjasarjan ensimmäinen osa on tässä! Kirja on kirjoitettu päiväkirjamaisesti. Kertojana on Oona, Kiinasta Suomeen adoptoitu 11-vuotias tyttö. Hän rakastaa jalkapalloa ja pelaa numerolla kahdeksan Tulikärpäsissä. Hän on innoissaan, kun kausi alkaa toukokuussa. Oonan köyhällä ja rumalla yksinhuoltajaäidillä ovat kuitenkin rahat tiukilla, joten lukijaa askarruttaa, joutuuko Oona valitsemaan heidän koiransa Hipun leikkauksen ja futiskamojen välillä.

Isoveli Anssi on ärsyttävä, mutta hänen tyttöystävänsä Viivi osoittautuu reiluksi ja puolustaa Oonaa tämän kiusaajilta, Saijalta ja Janicalta. Ja kuka todellisuudessa on Oonan salaperäinen mesekaveri Lancelot, jonka mielestä Oona on nätti ja mukava tyttö? Entä miten käy kauden isoimmassa turnauksessa?

Kirja on ehdottomasti parhaita lukemiani nuortenkirjoja kieleltään ja kerronnaltaan. Harvoin kukaan aikuinen pääsee näin lähelle nuoren tytön nykypäivän maailmankuvaa, puhetapaa ja ajatusmaailmaa. Kirja ottaa hienovaraisesti kantaa myös köyhyyteen, rasismiin, koulukiusaamiseen ja erilaisuuteen.
Noora Hapuli


Viime vuonna me voitettiin melkein kaikki ottelut. Meillä on tosi kova joukkue. Kun meidän joukkue marssii kentälle keltaisissa pelipaidoissa, muut huutaa: – Apua, apua! Tulikärpäset tulee!


Teoksen tiedot
Tulikärpäset
Anneli Kanto 2009
Karisto

Soveltuu parhaiten kymmenvuotiaille ja sitä vanhemmille.

Maahanmuuttajille tai adoptoiduille lapsille Kannon kirja on hyvä lukuvinkki. Se soveltuu oivallisesti myös jalkapallosta sekä huumorista tykkääville lukijoille!


Aiheesta muualla
Annelin Kannon kotisivut

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti