sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Mimmu Tihinen: Sokerista, kukkasista

15-vuotiaalla Mintulla on edessään peruskoulun päättyminen. Hän myös odottaa kuvataidelukion pääsykoetuloksia, mutta jokin saa hänet unohtamaan tyystin nuorille ihmisille normaalisti hyvin tärkeät tapahtumat. Mintun vanhempi kaksossisko Melissa nimittäin katoaa yllättäen, minkä takia Mintun koko elämä murenee käsiin. Vaikka Minttu on aina tuntenut siskonsa olevan suositumpi ja parempi, millään muulla kuin Melissan paluulla ei ole enää väliä. Mutta entä jos Melissa ei enää palaakaan?

Kirjan aihe on rankka ja ikävä, mutta sitä käsitellään hyvin. Kirja ei hypi sivuraiteille. Se on realistinen, vaikka samalla myös surullinen kuvaus nuoresta Mintusta ja tämän elämänmuutoksesta.
Olga Poropudas
Koko illan istun huoneessamme ja odotan. Istun peilin ääressä ja meikkaan hitaasti. Odotan. Ehdin harjata jokaisen silmäripsen yksitellen. Melissa ei tule kotiin. Aurinko kääntyy olohuoneen ikkunasta pois ja jättää lasipöydällä olevat todistukset varjoon. Kukaan ei ole koskenut niihin. Maalaan huulet kolmeen kertaan ja pyyhin punan aina huolellisesti pois. Melissa ei tule.


Teoksen tiedot
Sokerista, kukkasista
Mimmu Tihinen 2006
Gummerus


Suositellaan yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Romaani soveltuu sellaisille lukijoille, jotka haluavat surullisia kirjoja tai lukukokemuksia perheenjäsenen menettämisestä.


Aiheesta muualla
Kirjailijaesittely Gummeruksen sivuilla
Tietoa kirjailijasta Suomen nuorisokirjailijoiden nettimatrikkelissa
Kirjaesittely Pirkkalan kirjaston sivuilla

 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti