sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Tuula Kallioniemi: Konstan etsivätoimisto

Konstan etsivätoimisto on Konstasta kertovan sarjan 8. osa. Kirjan päähenkilö, Konsta-niminen poika, rakentaa isoveljensä kanssa majan ja perustaa sinne etsivätoimiston. Ystäviensä Eetun, Janin, Siirin ja monen muun kanssa hän ratkoo kiperiä arvoituksia. He lähtevät luontoretkelle ja saavat yllättäviä vieraita, kertovat kummitusjuttuja mummolassa, selvittävät kärpäsen ja kidnapatun kissan kohtalon ja ottavat selville, kuka rikkoi pyörästä kissansilmän.

Lukija pääsee ensimmäiseltä sivulta lähtien mukaan jännittävien ja kekseliäiden arvoituksien ratkaisemiseen. Vastaukset pulmiin löytyvät kirjan takaa. Kirjassa on myös tietokilpailuja, kuten eläin- ja kirjavisa sekä testejä, joilla lukija voi testata, onko hän tiukkapipo tai rakastunut. Kirjan lopussa on kysymyksiä, jotka oikein saatuaan on oikeutettu dekkaridiplomiin.

Tuula Kallioniemi on onnistunut kehittämään luovia ja omaperäisiä arvoituksia, joiden ratkaisuja vähän vanhempikin lukija joutuu usein miettimään jonkin aikaa. Plussapisteitä kirjalle voi myös antaa helppolukuisuudesta.
Noora Hapuli
Veljekset ovat valmistaneet yhdessä kyltin, jossa lukee: KONSTAN ETSIVÄTOIMISTO. Kepposia ja kiperiä kysymyksiä.


Teoksen tiedot
Konstan etsivätoimisto
Tuula Kallioniemi 2009
Otava


Suositellaan alakouluikäisille.

Sopii niin tytöille kuin pojillekin, jotka ovat lukeneet aikaisemmin Konsta-sarjaa tai ovat kiinnostuneita arvoituksien ratkaisemisesta, pähkäilystä, salapoliisityöstä tai jännittävistä kertomuksista.


Aiheesta muualla
Otavan henkilökuva Tuula Kallioniemestä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti